неділя, 1 листопада 2020 р.

 Дистанційне навчання 02.11.2020

11 клас

Українська мова (2 уроки)

Тема. Дієслово.

1.     І. Завдання для ІІ групи. Повторення теми «Числівник».

2.     Перейдіть за посиланням НА УРОК, уведіть код доступу 3893522 , виконайте тести.

ІІ. Завдання для всього класу

3.     1. Перегляньте відео (від початку до 9.50)

                      


4.     2. Опрацюйте теоретичний матеріал підручника с.45-46, 50-51, 54-55.

5.  3. Виконайте завдання.

  • Розподіліть подані дієслівні форми в чотири колонки: неозначена форма дієслова, безособові дієслова, дієприслівник, дієприкметник. Збивати, ремонтувати, пустивши, знаючий, складаючи, озброювати, намальований, примруживши, здійснювати, колотити, малюючи, орендований, снитися, знати, з’їжджаючи, казати, аналізуючи, политий, усміхаючись, вдарено, тьмяніючи, куплено, скуштувавши, здутий, роблячи, зшито, рубаний, зачаровано, згинувши, фотографуючи.

Ø     Вправа «Фразеологічний калейдоскоп»

Запишіть фразеологізми, поясніть їх значення. Визначте вид дієслів.

Гнути спину, роззявити рота, ганяти вітер по вулицях, крутитися, як білка в колесі, укрутити хвоста, загрібати жар чужими руками, сісти на голову, вискочити на сухе, спуститися з небес на землю, уставляти палиці в колеса, кадити фіміам, ускочити вище халяв.

Ø     р  Вправа «Закодована назва»

Розподіліть слова у дві колонки за дієвідмінами. Підкресліть другу літеру та прочитайте назву літератруного напряму, у якому починав працювати Т.Г.Шевченко (дієслова І дієвідміни) та назву напряму творів автора періоду «трьох літ» (дієслова ІІ дієвідміни).

Вража…ш, прикрас…ш, посі..ш, зми…ш, напиш…ш, пересил…ш, сад…ш, кле..ш, зна…ш, цід…ш, стрибн…ш, вигада..ш, ознайом…ш, змаст…ш, оздоблю…ш, імену…ш.

Розподіліть слова у дві колонки за дієвідмінами. Підкресліть другу літеру та прочитайте назву літературного напряму, у якому працював «батько української прози» та назву його твору.

Ослав..ш, умі..ш, перестел..ш, зневаж..ш, ганя..ш, вража..ш, сто..ш, сид..ш, смал..ш, зустрін..ш, зеконом..ш, знешкод..ш, вста..ш, втелющ..ш, бач…ш, блищ..ш, ляка..ш, біж..ш, дзвон..ш, змаст..ш.

6.     Перевірте свої знання. Перейдіть за посиланням НА УРОК, уведіть код 

д  доступу 6441092 , виконайте тести.

Немає коментарів:

Дописати коментар